VEEL EXTRACTIEOPLOSSINGEN

Lasrook

extractie

+ Klantgerichte oplossingen voor vele toepassingen

+ Uitstekende service

+ Korte levertijden

+ Meer dan 50 jaar succes op de markt

+ Betrouwbare partner van de gespecialiseerde handel

Las- en soldeerrook

Verantwoordelijke bedrijven zorgen ervoor dat lasrook en soldeerdampen van de werkplek worden verwijderd om werknemers tegen ziekte te beschermen. Dit komt omdat las- en soldeerdampen tot de meest voorkomende oorzaken van aandoeningen van de luchtwegen bij werknemers in de metaalindustrie behoren.

Lassen en solderen geven gassen en deeltjes af in de vorm van lasrook, vanwege het chemische proces dat optreedt wanneer het materiaal wordt verwarmd. Deze lasrook vormt een gezondheidsrisico voor werknemers en daarom is een effectieve verwijdering van lasrook op de werkplek uiterst belangrijk. Lasrook kan een breed scala aan complexe en ernstige ziekten veroorzaken bij werknemers die gedurende een lange periode aan de dampen worden blootgesteld. Juist daarom moet de gezondheid en veiligheid van werknemers op de eerste plaats komen. Lasrookafzuiging helpt bij het creëren van een betere en veiligere werkomgeving ten behoeve van iedereen.

Lassen met GEOVENT ESA arm

Wij hebben jarenlange ervaring in lasrook en soldeerrookverwijdering en onze producten zijn aangepast aan de behoeften op dit gebied. Onze producten verwijderen effectief verontreiniging aan de bron, waardoor gezondheidsrisico’s voor werknemers worden geminimaliseerd. Tegelijkertijd zijn de producten gebruiksvriendelijk en flexibel, waardoor ze ideaal zijn voor verschillende soorten werkplekken.

Zo leveren wij diverse soorten afzuigarmen en afzuigkappen, die dicht bij de bron van vervuiling geplaatst kunnen worden. We raden vaak installaties aan die in de werkplaats worden bevestigd en die worden aangestuurd door automaten – met of zonder W3-goedkeuring. Als alternatief kunnen we mobiele units aanbieden met verschillende filtersystemen en verschillende armen.

Neem contact op met onze verkoopafdeling en laat ons u helpen bij het vinden van de meest optimale oplossing.

Extractiegids

Deze tabel geeft aan welke hoeveelheid lucht u moet gebruiken,
afhankelijk van de toepassing.

Proces Luchtstroom per uitlaat
[m³/h]
Slang afmeting [mm] Luchtsnelheid in kanaal aan ongefilterde zijde [m/s]
Geschikte Geovent producten
Lasrook niet-gelegeerd staal (TIG) 1000 160 10 – 15 WING, COMPACT, MEF en GeoFilter GFB2
Lasrook niet-gelegeerd staal (MMA, FCA, MIG/MAG) 1000 160 10 – 15 WING, COMPACT, MEF en GeoFilter GFB2kg
Lasrookgelegeerd staal (TIG) 1000 200 10 – 15 WING, COMPACT, MEF en GeoFilter GFB2
Lassen rookgelegeerd staal (MMA, FCA, MIG / MAG) 1500 200 10 – 15 WING, COMPACT, MEF en GeoFilter GFB2
Lasrook aluminium (MIG/MAG, TIG) 1500 200 10 – 15 WING, COMPACT, MEF en GeoFilter GFB2
Laser-/plasmasnijden Afhankelijk van de grootte van de snijtafel [m²] 10 – 20 MEF, GeoFilter GFB2 en GFH

Waarom Geovent?

Ons bedrijf bestaat al meer dan 50 jaar en heeft een
passie voor extractie- en filtratietechniek.

Klantgerichte oplossingen voor vele toepassingen

Op basis van de behoeften van elke klant vinden we effectieve en kostenefficiënte oplossingen

Uitstekende service

Onze technische verkopers intern en extern staan voor u klaar en bieden u online diverse documentatie aan.

Korte levertijden

Met een goed gevuld magazijn van grondstoffen en eindproducten zijn wij in staat om binnen korte tijd na ontvangst van een bestelling te leveren.

Betrouwbare partner van de gespecialiseerde handel

We werken nauw samen met installateurs en distributeurs in het hele land en ondersteunen hen met advies en documentatie voor hun behoeften.

Een korte video over het afzuigen van lasrook

Bij alle soorten lassen is het erg belangrijk om werknemers te beschermen tegen giftige dampen. Een krachtige puntafzuiging door middel van een afzuigarm zorgt voor een gezonde werkomgeving.

De afgezogen rook gaat door een efficiënt filter, dat de lucht reinigt voordat deze in de open lucht wordt afgevoerd.

Om een optimale extractie te bereiken, wordt een corrosiebeschermde ventilator gebruikt, die wordt aangestuurd door een automatische besturingseenheid. Zo wordt ervoor gezorgd dat de extractie start bij het lassen en dat het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt.

Assortiment

Hieronder vindt u enkele van onze bekende en erkende producten.

Bekijk ze of bezoek onze website voor een overzicht van ons gehele assortiment.

Compact extractie arm met interne draagarm - telescopisch.

Compacte arm

Extractiearm met interne draagarm – telescopisch. Dim.: ø160 en 200. Lengte: 1 tot 8 m.

GeoFilter GFB2 W3 is een complete en zelfreinigende filtereenheid

GFB2 W3-filter

De GFB2 W3 is een filterunit die voor verschillende filtratiedoeleinden wordt gebruikt.
Luchtstroom tot 28.800 m³/h.

ESA arm

Afzuigarm met externe draagarm. Dim.: ø160 en ø200 mm. Lengtes: 2 tot 8 m.

ASA-4 arm

Afzuigarm met externe draagarm. Dim.: ø160 en 200. Lengte: 2 tot 9 m.

LEF-MEF Ventilator

LEF-MEF Ventilator

Afzuigventilator. Corrosiebestendig. Energiebesparing. Luchtstroom: 700 tot 24.100 m³/h. Druk: 200 tot 4.500 Pa

HVU

HVU

Onze hoogvacuümsystemen, voor industrieel en zwaar gebruik, worden gebruikt voor de voorbereiding van auto’s, afzuiging van slijpstof, lassen met afzuiging bij de toorts enz. Er zijn verschillende opties beschikbaar.
Druk: Tot 35.000 Pa
Luchtvolume: Tot 2.600 m³/h

GFH- en GFH PLUS-filter

Het GFH en GFH PLUS filter is een efficiënte oplossing voor stof- en rookfiltratie. Breed scala aan toepassingen. Luchtstroom tot 60.000 m³/h.

Portable fan PM-180

Draagbare ventilator PM-180

Draagbare eenheid geschikt voor het afzuigen van lasrook, dampen etc. op plaatsen en ruimtes waar een vast afzuigsysteem niet geschikt is.

GeoFlex Las

GeoFlex Las

GeoFlex Weld is een lichtgewicht PVC tape ventilatieslang geschikt voor o.a. lassen, airconditioning, ventilatie van tanks en laadruimen etc.
Temperatuur: Tot 60°C (Kort 110°C)
Afm.: ø80 tot ø250 mm

Onze klanten

Wij bedienen grote en kleine klanten over de hele wereld en bieden u
de mogelijkheid om met hen in contact te komen en te leren van hun ervaring in het werken met ons.

"Het is perfect om ideeën voor oplossingen op te doen op de website van Geovent en het uiteindelijke advies te krijgen van een competent verkoopteam"

Steen Lassen
Lassen Ventilatie

"De producten van Geovent werken zoals verwacht en de levering is altijd snel en stipt"

Alex Gros
Econ Werkstattausrüstungs gmbh

We kijken ernaar uit u van dienst te zijn
persoonlijk, telefonisch of online

Stuur ons dan nu snel en vrijblijvend een bericht en we houden contact.

Salesteam Germany

  LASROOK EN SOLDEERROOK AFZUIGEN

  WAT ZIJN LASROOK EN SOLDEERROOK?

  Lasrook en soldeerdampen worden gevormd door de verdamping van het te lassen materiaal, laselektroden en soldeer en het vulmateriaal dat in het proces wordt gebruikt. Tijdens het lassen worden verschillende chemische stoffen gevormd en deze zijn zowel zichtbaar als onzichtbaar. Lasrook bestaat uit zowel gassen als fijnstof, en deeltjes die zo klein zijn dat ze worden omschreven als nanodeeltjes. De dampen kunnen een aantal metalen bevatten, zoals ijzer, koper, mangaan, chroom en nikkel. Nikkel, chroom en lasrook staan momenteel op de lijst van kankerverwekkende stoffen. Dit maakt de beslissing over de afzuiging van las- en soldeerrook nog belangrijker.

  REGELS EN WETGEVING

  De metaalindustrie is voortdurend in ontwikkeling en dit stelt ook eisen aan de apparatuur waarmee wordt gewerkt – de apparatuur moet bijvoorbeeld kunnen omgaan met innovaties in materialen en productieprocessen. Als bedrijfseigenaar of verantwoordelijk voor productie in de metaalindustrie, is het belangrijk om deze ontwikkelingen bij te houden zodat medewerkers kunnen op de best mogelijke manier worden beschermd in gevaarlijke situaties, zoals de uitstoot van lasrook. Hoewel werknemers als lassers verplicht zijn om de geleverde veiligheidsuitrusting te gebruiken, is het de verantwoordelijkheid van de werkgever om apparatuur te leveren die op dat moment aan de vereisten voldoet. Als de werknemer zich bewust wordt van een probleem dat van invloed is op de veiligheid op de werkplek, moet hij dit melden aan zijn werkgever of veiligheidsvertegenwoordiger . Het is belangrijk dat de werkgever en veiligheidsvertegenwoordiger zorgen voor de veiligheid van de werkomgeving en dat de arbeidsmiddelen voldoen aan lokale en nationale wet- en regelgeving. Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat er regelmatig controles worden uitgevoerd op producten, de werkomgeving en de veiligheid, omdat verschillende factoren de effectiviteit van de extractie kunnen beïnvloeden. Dit kunnen bijvoorbeeld veranderingen in werkprocessen zijn, nieuwe medewerkers, veranderingen in gebruikte materialen, etc. Door werkgebieden en veiligheid te controleren, kan het risico op ernstige gezondheidsproblemen worden voorkomen.

  EXTRACTIE VAN LAS- EN SOLDEERROOK

  Goede en effectieve preventie kan veel van de ernstige gezondheidsproblemen elimineren en helpen bij het creëren van een betere werkomgeving. Om de veiligheidsrisico’s van lassen en solderen te minimaliseren of te elimineren, is het belangrijk dat de werkplek goed geventileerd is. Dit betekent dat verontreiniging zoveel mogelijk bij de bron wordt verwijderd, zowel om te zorgen voor de medewerker die aan het lassen is, maar ook voor andere medewerkers die in de buurt zijn. Het is een goed idee om een risicobeoordeling van de werkplek uit te voeren om te zien waar actie nodig is. Inclusief hoeveel lasrook en soldeerrook er wordt uitgestoten. Het is echter altijd belangrijk om te focussen op ventilatie, ongeacht hoe lang het lassen aan de gang is of hoeveel werknemers zich in de buurt van de las- of soldeerplaats bevinden.

  Extractie van las- en soldeerdampen wordt vaak procesextractie genoemd. Procesextractie kan op verschillende manieren werken, waaronder puntextractie op de individuele werkplek. Wat de verschillende opties voor procesafzuiging echter gemeen hebben, is dat ze allemaal beschermen tegen lasrook en de gevaarlijke elementen die in de lucht vrijkomen.

  Meestal worden de dampen afgevoerd via een afzuigarm of een kap. Door een onderdruk te creëren in de afzuigarm en de collector wordt de rook weggetrokken van de werkplek. De negatieve druk wordt gecreëerd door een ventilator, die direct op de afzuigarm of op de kap kan worden gemonteerd, maar vaak wordt deze aan het einde van het afzuigsysteem en vaak buiten gemonteerd.
  Tussen de afzuigarm en de afzuigunit en de ventilator is een filter aangebracht om de lucht van schadelijke rookdeeltjes te filteren, zodat deze zich niet buiten het gebouw verspreiden.

  Wij bieden een scala aan producten voor procesextractie, waaronder afzuigarmen, collectoren en industriële filters voor het reinigen van de afgezogen lucht. De producten zijn verkrijgbaar in vele soorten en afmetingen, en we bieden een breed scala aan accessoires om onze klanten een complete oplossing te bieden.

  Frequently asked questions

  Below you will find answers to some of the most common questions which we receive from customers.
  If you have other questions, please do not hesitate to contact us.

  Here is an extract of the most important information:

  Welding fume extraction systems have their place directly at the workplace.

  The collection can be carried out by means of collection elements such as extraction arms, extraction tables, extraction hoods, etc.

  Choose between a stationary or a mobile extraction solution by studying the advantages and disadvantages below:

  The following applies to a mobile extraction and filter unit:

  Advantages:
  • Use at different workplaces or workplaces that are far away from each other
  • Low installation effort: Plug & Play: Set up – connect – extract
  • Easy to move by means of large wheels

  Disadvantages:
  • Requires more space at the workplace – Higher noise level (fan inside)
  • Only useful for collection by means of an extraction arm

  A central extraction unit offers the following features:

  Advantages:
  • One extraction and filter unit can serve several extraction points simultaneously
  • Requires little space at the workplace (space-saving)
  • Low noise pollution at the workplace
  • Lower investment volume compared to several mobile solutions
  • Can be used for both recirculated air operation and exhaust air operation (also for carcinogenic media such as those produced during stainless steel welding)
  • Can be more easily adapted to changing requirements
  • Suitable for continuous operation
  • Better protection against flying sparks

  Disadvantages:
  • Piping and installation costs