EXTRACTIE OPLOSSINGEN

Automotive werkplaatsen

Uitlaatgaswinning

+ Klantgerichte oplossingen voor vele toepassingen

+ Uitstekende service

+ Korte levertijden

+ Meer dan 50 jaar succes op de markt

+ Betrouwbare partner van de gespecialiseerde handel

Uitlaatgas

Wanneer de autoreparatiewerkplaats een auto repareert, de transportaannemer een vrachtwagen repareert of de aannemer een slootgraver, zijn vaak Geovent-producten in gebruik. Ons brede assortiment slanghaspels zorgt ervoor dat de gebruiker altijd een slang bij de hand heeft, wanneer er behoefte is aan een efficiënte afzuiging van uitlaatgassen. Onze kanaalkanaaloplossingen zijn eenvoudig en flexibel uit te rusten, bijvoorbeeld zodat de uitlaatgassen van vrachtwagens en andere voertuigen gemakkelijk bij de bron kunnen worden afgezogen. Het resultaat van een Geovent professionele oplossing is een werkplek, die zorgt voor een betere werkomgeving voor de monteurs, met heldere lucht en geen slangen die op de vloer liggen.

Door de afzuigoplossing krijgt de reparatiewerkplaats een professionele uitstraling.

Brandweerwagens en andere hulpvoertuigen met dieselmotoren hebben mogelijk een hoge uitstoot van vervuilende stoffen in de brandweerkazerne. In geval van nood wordt de ademhalingsfrequentie van de brandweermannen verhoogd als gevolg van stress en haast, en bovendien worden meer verontreinigende stoffen ingeademd, wat het risico op schade aan het lichaam verhoogt.

Onze afzuigsystemen voor uitlaatgassen van brandweerwagens en hulpverleningsvoertuigen zijn een efficiënte oplossing. Verschillende systemen worden aangeraden afhankelijk van de kenmerken en groote van de brandweerwagens, de brandweerkazerne enz.

Uitlaatgassen van dieselmotoren moet altijd opgevangen worden bij de uitlaat. Afzuiging van uitlaatgassen moet werken met negatieve druk en apparatuur moet ontworpen worden om de uitlaatgassen bij de bron op te vangen. Dit is belangrijk zodat de gassen uit de brandweerkazerne gezogen worden.

Om het gebruik in geval van nood te vergemakkelijken, moet de afzuiging van bovenaf komen en moet deze zich zo dicht mogelijk bij de uitlaatpijp van het voertuig bevinden.

Een voorbeeld van een efficiënte oplossing is een afzuigsysteem dat automatisch de ventilator start wanneer het alarm afgaat en wordt losgekoppeld wanneer het voertuig de brandweerkazerne verlaat.

Extractiegids

Deze tabel geeft aan welke hoeveelheid lucht u moet gebruiken,
afhankelijk van de toepassing.

Proces Luchtstroom per uitlaat
[m³/h]
Slang afmeting [mm] Luchtsnelheid in kanaal aan ongefilterde zijde [m/s]
Geschikte Geovent producten
Stlijpstof 150 ø80 20 – 25 ASA-armen, MEF- en MHF-ventilatoren, GFB2-filter, HVU-units
Lasrook 1.000 ø160 10 – 15 ASA, ESA en Wing armen, GFB2 filter, MEF en MSFG ventilatoren
Uitlaatgas <3.0L motoren 400 ø100 10 – 15 GTE- en GTS-slanghaspels, kanaalkanaal, MEF, MSFG
Uitlaatgas >3.0L motoren 1.000 ø150 10 – 15 GTE- en GTS-slanghaspels, kanaalkanaal, MEF, MSFG
Uitlaatgassen van treinen 2.000 – 6.000 ø200 – ø400 10 – 15 ø200 en ø250mm slanghaspels zijn beschikbaar. Vaste of telescopische kapoplossingen worden toegepast in ø315- en ø400mm-toepassingen
Uitlaatgassen van hulpvoertuigen
Kleinere voertuigen
400 – 600 ø125 10 – 15 MRS Rail Systeem, MRSP Rail Systeem, PRS Rail Systeem
Uitlaatgassen van hulpvoertuigen
Grotere voertuigen
1.000 ø150 10 – 15 MRS Rail Systeem, MRSP Rail Systeem, PRS Rail Systeem

Waarom Geovent?

Ons bedrijf bestaat al meer dan 50 jaar en heeft een
passie voor extractie- en filtratietechniek.

Klantgerichte oplossingen voor vele toepassingen

Op basis van de behoeften van elke klant vinden we effectieve en kostenefficiënte oplossingen

Uitstekende service

Onze technische verkopers intern en extern staan voor u klaar en bieden u online diverse documentatie aan.

Korte levertijden

Met een goed gevuld magazijn van grondstoffen en eindproducten zijn wij in staat om binnen korte tijd na ontvangst van een bestelling te leveren.

Betrouwbare partner van de gespecialiseerde handel

We werken nauw samen met installateurs en distributeurs in het hele land en ondersteunen hen met advies en documentatie voor hun behoeften.

Een korte video over uitlaatgassen

De video toont een voorbeeld van hoe snel ons ontruimingssysteem wordt ontkoppeld wanneer de hulpvoertuigen de garage verlaten

Assortiment

Hieronder vindt u enkele van onze bekende en erkende extractieproducten.

Klik op de producten om meer te lezen of bezoek onze website om een overzicht te krijgen van ons gehele assortiment.

Suction channel duct for exhaust gas extraction

De Afzuigrail

Het kanaalkanaal type 35. . A wide range of accessories are available.

Mondstukken

Een ruime keuze aan spuitkoppen voor het aansluiten van slangen op uitlaatpijpen van auto’s, vrachtwagens, wielladers, rupsvoertuigen, brandweerwagens, tanks, en elk ander voertuig

Extraction arm with internal carrying arm.

WING-Arm

Afzuigarm met interne draagarm. Dim.: ø160 en 200 mm. Lengte: 2 tot 9 m.

LEF-MEF Ventilator

LEF-MEF Ventilator

Afzuigventilator. Corrosiebestendig. Energiebesparing. Luchtstroom: 700 tot 24.100 m³/h. Druk: 200 tot 4.500 Pa

HVU

HVU

Onze hoogvacuümsystemen, voor industrieel en zwaar gebruik, worden gebruikt voor de voorbereiding van auto’s, afzuiging van slijpstof, lassen met afzuiging bij de toorts enz. Er zijn verschillende opties beschikbaar.
Druk: Tot 35.000 Pa
Luchtvolume: Tot 2.600 m³/h

Afzuigarm voor lijmdampen

Lijmdampafzuiging

Extractieoplossingen voor lijm en andere dampen gebaseerd op de WING-arm Afzuigarm voor lijmdampen De GEOVENT afzuigarm voor lijmdampen wordt geleverd

Onze klanten

Wij bedienen grote en kleine klanten over de hele wereld en bieden u
de mogelijkheid om met hen in contact te komen en te leren van hun ervaring in het werken met ons.

"Geovent biedt Deense producten van hoge kwaliteit.
De service is top met snelle levering en hulp wanneer we het nodig hebben."

Jesper V. Jensen
Stenhøj

"Geovent heeft een perfecte extractie, ze geven ons super advies wat resulteert in een perfect resultaat."

Sámal Trolle
Sp/f Rock Trawl-deuren

We kijken ernaar uit u van dienst te zijn
persoonlijk, telefonisch of online

Stuur ons nu een bericht en we zullen u onmiddellijk terugsturen.

Salesteam_2023

Uitlaatgaswinning: efficiënte oplossingen voor een gezondere werkplek

Als u op zoek bent naar effectieve oplossingen om een gezondere en veiligere werkplek te garanderen, moet uitlaatgaswinning hoog op uw lijst staan. Uitlaatgassen zijn schadelijk voor zowel werknemers als het milieu, en een goede winning is cruciaal voor de naleving van de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften op de werkplek.

Bij Geovent bieden we een uitgebreid assortiment uitlaatgasafzuigsystemen die kunnen voldoen aan de specifieke behoeften van uw werkplek. Een voorbeeld hiervan zijn onze GTS- en GTE-slanghaspels, we produceren ze in verschillende lengtes en diameters, waardoor ze geschikt zijn voor alles tussen bromfiets / scooter tot reparatie- en onderhoudswerkplaatsen voor dieseltreinen. Ons team van experts zal uw faciliteit beoordelen en de meest geschikte oplossing voor uw bedrijf aanbevelen, zodat u over een veilig en efficiënt systeem beschikt.

Onze uitlaatgasafzuigsystemen zijn ontworpen om schadelijke dampen en gassen effectief uit uw werkruimte, uitlaatgassen, lasrook, stof, rook en giftige schadelijke stoffen te verwijderen. Met onze innovatieve technologie kunnen we gassen aan de bron onttrekken, voorkomen dat ze in de lucht circuleren en een risico vormen voor de gezondheid van werknemers.

We bieden een verscheidenheid aan afzuigoplossingen, waaronder vaste en flexibele afzuigarmen, slanghaspels en kanaalkanaalsystemen voor bewegende voertuigen zoals hulpvoertuigen, allemaal ontworpen om te voldoen aan de hoogste industrienormen. Onze systemen zijn eenvoudig te gebruiken en te onderhouden, met minimale downtime, zodat uw werkplek veilig en productief blijft.

Bij Geovent begrijpen we het belang van een gezonde en veilige werkomgeving. Daarom bieden we onze klanten uitlaatgasafzuigsystemen van topkwaliteit die betrouwbaar, kosteneffectief en afgestemd zijn op hun specifieke behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe we kunnen helpen de luchtkwaliteit op uw werkplek te verbeteren.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u antwoorden op enkele van de meest voorkomende vragen die wij van klanten ontvangen.
Als u andere vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Ja! We hebben ons kanaalkanaalsysteem, gemaakt voor bewegende voertuigen of bewegende werkgebieden.
We hebben ook onze PRS- en MRS(G)-systemen, gemaakt voor hulpvoertuigen die in de garage opstarten en naar buiten rijden.

We hebben speciaal voor hulpvoertuigen een lijn gemaakt waarbij de afzuigmond automatisch wordt losgekoppeld en uit de weg gaat als het voertuig de garage verlaat.

Uitlaatgassen van voertuigen kunnen de ogen en luchtwegen irriteren en vormen een risico voor de gezondheid door in te ademen. Koolstofgestookte motordampen bevatten koolmonoxide, een giftig gas. Langdurige blootstelling aan dieseldampen, vooral blauwe of zwarte rook, kan leiden tot hoesten en kortademigheid. Langdurige herhaalde blootstelling aan dieseldampen gedurende een periode van ongeveer 20 jaar kan het risico op longkanker verhogen.

Uitlaatgassen kunnen snel schadelijke concentraties bereiken, met name van koude of met tussenpozen draaiende motoren (wanneer ze binnenshuis worden gebruikt zonder afzuigventilatie). Vertrouw niet op katalysatoren om motoren veilig binnenshuis te laten draaien. Ze zijn minder effectief wanneer uitlaatgassen relatief koel zijn, bijvoorbeeld van voertuigen die langdurig stationair draaien of met tussenpozen gedurende korte perioden worden gebruikt. Katalysatoren verwijderen geen giftige stikstofoxiden.

Houd de werkplek goed geventileerd. Sluit een uitlaatgasafzuigsysteem aan op de uitlaat van het voertuig wanneer u stationair draait, met name wanneer u in een inspectieput van een voertuig werkt. Het moet ventileren naar een veilige plaats in de open lucht – waar rook niet wordt teruggetrokken in de werkplaats of andere gebouwen of mensen in de buurt beïnvloedt. Onderhoud koppelingen en flexibele verbindingen in goede staat om lekken te voorkomen. U moet er niet op vertrouwen dat de toegangsdeuren van voertuigen open worden gelaten om ventilatie te bieden, omdat deze in de winter gesloten worden gehouden.